субота, 16 березня 2019 р.

Результат пошуку зображень за запитом "день пи"

14 березня, у всьому світі відзначали неофіційне свято любителів математики в честь математичної константи — числа Пі.  Позначається буквою грецького алфавіту «π».
 Світовий рекорд із запам'ятовування знаків числа Пі після коми належить 21-річному індійському студенту Раджвиру Міна (Rajveer Meena), який у березні 2015 року відтворив 70 000 знаків після коми за 9 годин 27 хвилин.

Саме ж свято придумав у 1987 році фізик із Сан-Франциско Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць / число) дата 14 березня — 3/14 — і час 1:59:26 збігається з першими розрядами числа π = 3,1415926... Зазвичай святкують в 1:59:26 дня (в 12-годинний системі), але ті, хто дотримуються 24-годинний системи, вважають, що в цей момент час 13:59, і воліють відзначати свято вночі. 

Музика числа Пі


В цей день читають хвалебні промови на честь числа Пі, його ролі в житті людства, малюють антиутопічні картини світу без π, печуть і їдять «пи-ріг» («Pi pie») із зображенням грецької букви «пі» або з першими цифрами самого числа, п'ють напої і грають в ігри, які починаються на «пі», вирішують математичні головоломки і загадки, водять хороводи навколо предметів, пов'язаних з цим числом. 

Результат пошуку зображень за запитом "день числа пі"


Примітно, що в цей же день народився Альберт Ейнштейн — творець теорії відносності і помер Стівен Хокінг — видатний фізик-теоретик.

Результат пошуку зображень за запитом "Раджвиру Міна"

Пам'ятники числу Пі

Модний дім Givenchy випустив парфюм, присвячений Пі. Він залишається одним із найпопулярніших чоловічих ароматів французького бренду.

Результат пошуку зображень за запитом "живанши духи пи"

Немає коментарів:

Дописати коментар